کاربرد سینک گرانیتی

سینک ظرفشویی یکی از مهمترین بخش ها در طراحی هر آشپزخانه است. این روزها با متنوع تر شدن متریال های موجود برای طراحی آشپزخانه شاهد بازتر بودن دست طراحان در طراحی این فضا با متریال های مرد علاقه شان هستیم. در این میان سینک ها هم از این تنوع بی نصیب نمانده اند و علاوه بر انواع سینک های استیل سینک گرانیتی هم طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید این مدل از سینک ها در حال حاضر به شدت ترند شده اند و در آشپزخانه های جدید شاهد استفاده از این مدل از سینک ها به وفور هستیم.سینک های گرانیتی برخلاف صفحه های سنگ گرانیت صد در صد خالص نبوده و کل مواد تشکیل دهنده شان گرانیت نیستند، بلکه رزین هم یکی از متریال های مورد استفاده برای این نوع از سینک ها است که معمولا به نسبت پنج به یک (۴ قسمت گرانیت و ۱ قسمت رزین) از آن بهره گرفته می شود. چنین سینک هایی در کنار بهره مندی از زیبایی و جذابیت سنگ های طبیعی، یکنواختی منحصر بفردی نیز دارند که در سنگ های طبیعی دیده نمیشود. در این مطلب قصد داریم در مورد سینک گرانیتی صحبت کنیم و ببینیم که این سینک ها چه مزیت ها و معایبی دارند. اگر شما هم در حال طراحی یا بازسازی آشپزخانه تان هستید و در انتخاب سینک برای ان مردد مانده اید احتمالا این مطلب می تواند به کمکتان بیاید. پس در ادامه و تا انتها با ما همراه باشید.

 

در مورد سینک گرانیتی چه می دانید؟

هنگامی که برای خرید سینک های ظرفشویی به فروشگاه های مختلف مراجعه میکنید احتمالا با بمباران اطلاعات مواجه می شوید. به اندازه ای که گیج شده و نمی دانید که کدام مدل و جنس و نوع سینک و حتی کدام برند برای شما انتخاب مناسب تری به شمار می آید. یکی از انواع سینک هایی که احتمالا طی این مراجعه ها با آن آشنا می شوید سینک های گرانیتی هستند. متریالی نسبتا جدید که در عین حال بسیار زیبا و چشم نواز هم هست. مواد تشکیل دهنده یک سینک گرانیتی را می توان ترکیبی از خود سنگ گرانیت، مواد رزین اکریلیک و همچنین مواد پلیمری عنوان کرد. این مدل از سینک ها بسیار زیباتر و مدرن تر از سایر مدل های سینک اعم از سینک های استیل و سینک ها شیشه ای و … هستند. علاوه بر این یک مشخصه بارز آنها بهداشتی و آنتی باکتریال بودنشان است. این یعنی سینک های گرانیتی کاملا غیر قابل نفوذ هستند و قارچ ها، باکتری ها، کپک ها و .. در این نوع از سینک ها امکان رشد ندارند. این نوع از سینک ها می توانند در طرح ها و رنگ های مختلفی به تولید رسیده و با اضافه شدن موادی نظیر سیلیس و کوارتز بر دوام و استحکام آنها نیز افزوده شود. در حال حاضر موارد استفاده از سینک گرانیتی بسیار زیاد هستند و بسیاری از افراد ترجیح می دهند از این نوع سینک ها به جای سینک های استیل معمول و خسته کننده استفاده کنند و جلوه ای زیبا به آشپزخانه شان ببخشند.

 

آشنایی با مزیت های سینک گرانیتی

اگر قصد انتخاب سینک های گرانیتی برای استفاده در آشپزخانه تان را دارید خوب است که کمی در مورد مزیت های آنها هم اطلاعاتی به دست آورده و با آنها آشنا شوید. در ادامه تعدادی از مهمترین مزیت هایی که برای سینک هایی از جنس گرانیت مطرح می شوند را با هم میبینیم:

  1. دوام بالا
  2. شکل ظاهری یکنواخت
  3. نامتخلخل و آنتی باکتریال
  4. قابل استفاده در طرح های مختلف
  5. اقتصادی از نظر هزینه ها

در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر این مزیت ها را مورد بررسی قرار دهیم.

کاربرد سینک گرانیتی
سینک گرانیتی
  1. دوام بالا

نخستین مزیتی که برای سینک های گرانیتی مطرح میشود داوم و ماندگاری زیادی است که این نمونه از سینک ها دارند. آنها برخلاف سینک های معمولی که به راحتی مورد ساییدگی قرار گرفته  و خش می افتند کاملا مقاوم هستند و دوام بالایی دارند. اگر منزل شما از آن دسته خانه هایی است که تعداد نفرات زیادی در ان زندگی می کنند یا زیاد مهمان دارید و به طور کلی سینک ظرفشویی تان مدام پر و خالی میشود استفاده از این سینک ها میتواند برایتان فوق العاده باشد. چرا که سینک گرانیتی به خوبی در برابر لکه ها، حرارت بالا، خط و خش و ساییدگی و همچنین خراشیدگی مقاوم بوده و مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد. اگر بخوایم این مدل سینک ها را با سینک های سرامیکی، سینک های استیل و … مقایسه کنیم میبینیم ک دوام و استحکام آنها بسیار بالاست. اگر سینک شما از نوع گرانیت کامپوزیت شده باشد حتی دیگر نیازی به آب بندی هم نبوده و بقیه کارهای پیشگیرانه ای که برای مراقبت از سینک های گرانیتی مطرح می شوند هم لازم نیست انجام شوند.

  1. شکل ظاهری یکنواخت

اگر یک میز با مرتیال گرانیت را از نزدیک مورد بررسی قرار دهید می بینید که دارای تخلخل بالایی است. این در حالی است که سینک گرانیتی به علت استفاده از رزین و پلیمر در ساختارش به شکلی کاملا یکنواخت بوده و در سرتاسر آن شاهد تخلخل نخواهیم بود. علاوه بر این با توجه به این که رنگ و ظاهر آنها کاملا یکسان است شما می توانید این سینک ها را به راحتی با سایر المان های آشپزخانه تان هماهنگ کرده و تناسب خوبی ایجاد کنید. در واقع دست طراح در انتخاب سایر المان ها باز بوده و قرار نیست متحمل زحمت بالایی در طراحی شود.

  1. نامتخلخل و آنتی باکتریال

در ادامه بررسی مزیت هایی که برای سینک گرانیتی مطرح می شوند نوبت به سومین مورد آنها میرسد که نامتخلخل و آنتی باکتریال بودن این نوع از سینک ها است. اگر با سنگ ها آشنایی داشته باشید احتمالا می دانید که سنگ گرانیت در حالت طبیعی خود دارای تخلخل بوده و می بایست حتما در ابتدا مهر و موم شود و در ادامه به شکلی متناوب آن را آب بندی کرد تا در نهایت بتوان از آن به عنوان سینک ظرفشویی استفاده کرد. سینک هایی که از گرانیت خالص درست می شوند نیاز به مراقبت و همچنین نگهداری های منحصر به خود را داشته و هر شش ماه تا نهایتا یک سال می بایست برای این مراقبت های خاص اقدام شود. به دلیل وجود این دردسرها خیلی از افراد حاضر نیستند از سینک های گرانیتی خالص استفاده کنند. در اینجاست که سینک گرانیتی رزینی مانند یک ناحی وارد می شود و خریداران را از این مشکل هایی می بخشد. این نوع از سینک ها که به نام سینک های گرانیتی کامپوزیت هم شناخته می شوند کاملا نامتخلخل هستند و می توان گفت نزدیک به ۱۰۰ درصد آب گریز. در نتیجه این ویژگی ها آنها دیگر به مراقبت هایی که برای سینک های گرانیت خالص وجود دارد نیازی ندارند. همچنین با توجه به تخلخل به شدت پایین این نوع از سینک ها آنها صد در صد آنتی باکتریال هستند و باکتری ها، میکروب ها، قارچ ها و … راهی به درون این سینک ها ندارند.

  1. قابل استفاده در طرح های مختلف

با توجه به ویژگی هایی که سینک گرانیتی از مواد سازنده خود یعنی رزین ها، پلیمرها و … می گیرد، می توان آن را به هر شکلی که بخواهیم طراحی کرد. پس دست طراح در استفاده از این نوع سینک ها و طزاحی آشپزخانه با آنها کاملا باز بوده و آنها می توانند به هر شکلی که می خواهند این سینک ها را طراحی کرده و برای آشپزخانه در اختیار داشته باشند. حتی ابعاد هم مشکلی برای سینک گرانیتی به حساب نمی آید و می توان این نوع از سینک ها را در هر اندازه و سایزی طراحی کرده و مورد استفاده قرار داد. رنگ سینک، نوع و مدل و سبک طراحی آن و … هم همگی قابل انتخاب بوده و هیچ محدودیتی در این زمینه ها نخواهید داشت. پس می توانیم سینک های گرانیتی را یک انتخاب کاملا انعطاف پذیر و خوب برای طراحی معرفی کنیم که با انتخاب آنها در طراحی متحمل دردسرهای زیاد نخواهید شد.

  1. اقتصادی از نظر هزینه ها

همیشه بحث هزینه ها یک موضوع فوق العاده مهم است که در انتخاب متریال به شدت دخیل هستند. هنگامی که برای خرید متریال مختلف اقدام میکنیم بودجه مان حرف اول را می زند و می تواند ما را با محدودیت در انتخاب مواجه کند. یکی از مزیت هایی که برای سینک گرانیتی مطرح می شود این است که آنها از نظر هزینه ای کاملا اقتصادی و مقرون به صرفه هستند و هزینه های خیلی بالایی را به خریدار تحمیل نمی کنند. در واقع با توجه به استفاده از مواد رزینی در آنها هزینه ها به خوبی کاهش پیدا می کنند و می توانیم این سینک ها را با قیمتی در نوع خود اقتصادی و مقرون به صرفه تهیه کنیم. برای همین در پروژه هایی که با محدودیت بودجه مواجه هستیم سینک های گرانیتی کامپوزیت یک انتخاب زیبا، شیک، مدرن و در عین حال کاملا به صرفه از نظر اقتصادی به حساب می آیند.

 

مطالب مرتبط: مزایا و معایب سینک های گرانیتی

 

آشنایی با معایب سینک گرانیتی

حالا که با مزیت های سینک های گرانیتی آشنا شدید خوب است کمی در مورد معایبی که برای این سینک ها مطرح می شوند هم اطلاعات داشته باشید تا بتوانید با بررسی هر دوی این موارد در نهایت بهترین تصمیم را برای سینک آشپزخانه تان بگیرید و درست ترین انتخاب را داشته باشید. برخی از مهمترین معایبی که برای سینک گرانیتی مطرح می شوند به شرح زیر هستند:

  1. درصد سختی بالا
  2. تحمیل هزینه های اضافی
  3. وجود احتمال ترک خوردن

با ما همراه باشید تا کمی بیشتر این معایب را مورد بررسی قرار دهیم.

  1. درصد سختی بالا

یکی از ویژگی هایی که برای سینک های گرانیتی مطرح می شوند درصد سختی بالای آنها است. همین موضوع سبب می شوند اگر شما کمی بی اختیاط باشید ظرف هایتان به راحتی بشکنند. چون اگر ظرفی کمی محکم تر روی این سینک ها بیفتد به علت سختی زیاد آنها احتمال شکستن آن بسیار زیاد است. در نتیجه اگر کمی بی احتیاط هستید و ظرف هایی که استفاده می کنید عموما شکستنی هستند یا باید خسارت شکستن ظروف را متحمل شوید و یا گزینه سینک گرانیتی را از میان انتخاب هایتان حذف کنید.

  1. تحمیل هزینه های اضافی

اگر یخواهیم سینک های گرانیتی را با سینک های معمول مانند سینک های استیل مقایسه کنیم از نظر قیمتی این سینک ها گران تر هستند و هزینه بیشتری را برای شما خواهند داشت. به غیر از این با توجه نوع متریال این سینک ها نیاز به مراقبت و نگهداری هایی هست که می بایست به وسیله افراد حرفه ای و تکنسین های مشغول به کار در این حیطه دریافت شوند. این موضوع هم خود می تواند در هزینه ها تاثیرگذار بوده و آنها را افزایش دهد. و در نهایت نصب سینک هایی که با متریال گرانیت طراحی می شوند در مقایسه با سینک های معمولی پیچیده تر و پرکار تر بوده و همین موضوع سبب میشود هزینه های نصب هم بالا باشند. پس اگر بین سینک های معمولی و سینک گرانیتی مردد هستید و محدودیت بودجه هم دارید بهتر است به سراغ این سنینک ها نروید.

  1. وجود احتمال ترک خوردن

برای طراحی و ساخت سینک گرانیتی از مواد کامپوزیتی بهره گرفته میشود. این موضوع سبب می شود ریسک ترک خوردن سینک به خوبی کاهش پیدا کند. اما این کاهش ریسک به معنی از بین رفتن آن نیست و این ریسک به صورت بالقوه برای این سینک ها وجود دارد. در طراحی سینک های گرانیتی همچنان ۴ بخش از ۵ بخش مواد را گرانیت طبیعی تشکیل می دهد. د نتیجه احتمال آسیب وارد شدن و ترک خوردن همچنان برای ان محتمل است. حتی با وجود یک قسمت رزینی که در ترکیب این سنگ ها استفاده شده است باز هم احتمال ترک خوردن این نوع سینک ها وجود دارد.

 

جمع بندی

آشپزخانه یکی از مهمترین بخش های هر ساختمان است که طراحی آن فوق العاده مهم است. یکی ز بخش های مهم آشپزخانه سینک آن است که انتخاب نوع آن همیشه با چالش مواجه بوده است. با توجه  به وجود تنوع در متریال سازنده سینک ها انواع مختلف سینک ها اعم از شیشه ای، سرامیکی استیل گرانیتی و … را شاهد هستیم. در این مطلب در رابطه با سینک گرانیتی صحبت کرده ایم و به مزیت ها و معایب این نوع سینک ها پرداخته ایم.

 

مطالب مرتبط: تفاوت کوارتز ایرانی و خارجی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *