خصوصیات سنگ کوارتز مصنوعی

سنگ های مصنوعی که به نام سنگ های مهندسی هم در بازار شناخته می شوند درست در نقطه مقابل سنگ های طبیعی هستند. این سنگ ها در کارخانه ها و با ترکیبات طراحی شده به دست می آیند و در نتیجه دارای ویژگی های منحصر بفرد و بینظیری هستند. سنگ کوارتز مصنوعی یکی از این سنگ ها است که استفاده های بسیاری خصوصا در ساختمان سازی دارد. این سنگ در ساختار خود دارای درصد بالایی ماده معدنی سیلیس است. همین موضوع سبب شده است کوارتز سنگی بسیار مقاوم و سخت باشد و به خوبی در برابر فشار، ضربه، خراشیدگی و … از خود مقاومت نشان دهد. در کنار سختی و مقاومت بالای سنگ کوارتز مصنوعی تنوع بی نظیر طرح و رنگ برای ان هم یکی دیگر از ویژگی های بارز این سنگ به شمار می آید. به این شکل شما با هر نوع دکوراسیونی که داشته باشید می توانید سنگ کوارتز مناسب را پیدا کرده و مورد استفاده قرار دهید.

در این مطلب قصد داریم در مورد سنگ کوارتز مصنوعی صحبت کنیم و شما را با مشخصات و ویژگی ها و همچنین کاربردهای این سنگ ها آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

 

آشنایی با سنگ کوارتز مصنوعی

اگر کمی در مورد سنگ ها اطلاعات داشته باشید می دانید که آنها در دو دسته سنگ های طبیعی و مصنوعی دسته بندی می شوند. هنگامی که برای خرید انواع سنگ های مورد نیاز در ساختمان سازی اقدام میکنید فروشنده برایتان توضیح می دهد که می توانید از میان سنگ های طبیعی مانند مرمر، گرانیت و … و سنگ های مصنوعی نظیر سنگ کوارتز مصنوعی، کورین و … هر کدام که بیشتر به کارتان می آید را انتخاب کنید.

سنگ کوارتز که یکی از معروف ترین سنگ های مصنوعی است از ماده ای معدنی به نام سیلیس به دست می آید. احتمالا شنیده اید یا در درس های شیمی دوران دبیرستان خوانده اید که سیلیس در جایگاه دومین ماده سخت در دنیا قرار دارد. حال در نظر بگیرید که چیزی در حدود ۹۰ درصد یا دقیق تر بگوییم ۹۳ درصد از کل مواد تشکیل دهنده کوارتز را سیلیس تشکیل می دهد. با این اطلاعات جالا می دانیم که سنگ کوارتز مصنوعی یک سنگ کاملا سخت و مقاوم است. بقیه مواد تشکیل دهنده این سنگ رنگدانه های معدنی و رزین هستند. در یک فرآیند مهندسی شده و کارخانه ای تمام این مواد با هم ترکیب شده و طی پروسه هایی به یک سنگ یکپارچه، مقاوم و سخت به نام کوارتز تبدیل می شوند. در طی روال تولید ماده سیلیس تمامی مشخصه های خود را به کوارتز می دهد و همین امر کوارتز را سنگی بسیار مقاوم در برابر ضربه، خراشیدگی و ساییدگی می کند. پس همانطور که دیدید کوارتز از ترکیب سنگ های طبیعی با مواد مصنوعی تولید می شود. همچنین ورقه های این سنگ در ابعاد و اندازه های مختلف طراحی شده و به تولید می رسند و در اختیار مشتریان قرار می گیرند.

 

مزیت های استفاده از کوارتز

هر کدام از سنگ های مصنوعی با توجه به ویژگی ها و مشخصه هایی که برای آنها در نظر گرفته میشود تا به تولید برسند دارای مزیت هایی هستند. البته این را بگوییم که مزیت اصلی استفاده از سنگ های مصنوعی فارغ از نوع آن این است که می توانیم از آسیب بیشتر به منابع طبیعی جلوگیری کنیم. علاوه بر این سنگ های مصنوعی از نظر قیمتی ارزان تر از سنگ های طبیعی درمی آیند. این موارد را می توانیم مزیت های عمومی سنگ های مصنوعی عنوان کنیم. هرچند همانطور که گفتیم هر سنگ مصنوعی دارای مزیت های منحصر بفرد خود است و سنگ مصنوعی کوارتز هم از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه تعدادی از مهمترین مزیت های سنگ کوارتز مصنوعی را با هم میبینیم:

  1. مقاومت بالا در برابر خراش افتادگی، ساییدگی و ضربه های شدید
  2. مقاومت بالا در برابر رطوبت و نم
  3. کاملا بهداشتی و آنتی باکتریال
  4. نگهداری راحت و بی دردسر
  5. قابلیت تحمل وزن های زیاد
  6. تنوع بالا در طرح و رنگ
  7. تحمل حرارت تا صد و پنجاه درجه سانتی گراد
  8. دوام بالا و طول عمر زیاد

در ادامه بیشتر با مزیت های سنگ کوارتز مصنوعی آشنا می شویم.

  1. مقاومت بالا در برابر خراش افتادگی، ساییدگی و ضربه های شدید

با توجه به داشتن درصد بالای سیلیس در ترکیبات، سنگ مصنوعی کوارتز سنگی بسیار مقاوم به شمار می آید. این سنگ در برابر خط و خش افتادن، ساییده شدن، ضربه خوردن و … به خوبی از خود مقاومت نشان می دهد و به راحتی شکسته نمیشود.

  1. مقاومت بالا در برابر رطوبت و نم

این سنگ ها به خوبی برای محیط های دارای نم و رطوبت که آبریزی در آنها زیاد است مناسب هستند. چرا که این سنگ ها به خوبی در برابر آب و رطوبت و … مقاوم هستند.

  1. کاملا بهداشتی و آنتی باکتریال

سنگ های کوارتز آنتی باکتریال هستند. این یعنی این سنگ ها در برابر نفوذ باکتری ها، میکروب ها و … کاملا مقاوم هستند و هیچ موجود زنده ای نمی تواند در آنها رشد کرده و تکثیر شود. همین موضوع کوارتز را به یک سنگ مناسب برای کانتر آشپزخانه و به طور کلی محیط آشپزخانه کرده است.

  1. نگهداری راحت و بی دردسر

 نگهداری این سنگ های مصنوعی بسیار راحت بوده و هیچ دردسر و سختی در بر ندارد. آنها خیلی راحت تمیز می شوند و شما را به سختی نخواهند انداخت.

  1. قابلیت تحمل وزن های زیاد

همانطور که گفتیم سنگ کوارتز بسیار مقاوم است، این مقاومت در برابر وزن هم وجود داشته و این سنگ ها می توانند وزن های بالایی را به راحتی تحمل کنند.

  1. تنوع بالا در طرح و رنگ

 از نظر شکل ظاهری و همچنین مدل های موجود و رنگ و … سنگ های کوارتز بسیار متنوع هستند. این را هم اضافه کنید که سطح این سنگ ها کاملا صاف و صیقلی است. به همین علت هم هنگام خرید با محدودیت مواجه نبوده و می توانید به راحتی هر رنگی که بیشتر با دکوراسیون منزل تان هماهنگ و متناسب است را انتخاب کنید.

  1. تحمل حرارت تا صد و پنجاه درجه سانتی گراد

کوارتز انتخاب خوبی برای سنگ کانتر آشپزخانه و روکابینتی و … به شمار می آید. چرا که مقاومت آن در برابر حرارت و گرما ایده آل است. تحمل دمای تا صد و پنجاه درجه برای کوارتز امکان پذیر است و این نشان می دهد تحمل دمای این سنگ مصنوعی قابل قبول است.

  1. دوام بالا و طول عمر زیاد

و در نهایت این سنگ از دوام و طول عمر بسیار خوبی برخوردار است و اگر به خوبی و درست از آن نگهداری شود می توانید برای سال ها بدون هیچ مشکلی آن را در اختیار داشته باشید.

توتم کوارتز - 1206

آیا استفاده از سنگ کوارتز مصنوعی معایبی هم به دنبال دارد؟

سوالی که معمولا برای خریداران پیش می آید این است که چه معایبی برای این سنگ مصنوعی مطرح میشود؟ قطعا هر سنگی چه مصنوعی و چه طبیعی در کنار مزیت هایی که برای آن تعریف می شود معایبی هم به دنبال دارد. این شما به عنوان خریدار هستید که باید ابتدا در مورد مزیت ها و معایب محصولی که قصد خرید آن را دارید اطلاعاتی کسب کنید و سپس با سبک  و سنگین کردن این معایب و مزایا تصمیم نهایی تان را بگیرید. سنگ کوارتز در کنار مزیت های زیاد که دارد چند عیب کوچک نیز دارد.

نخستین مورد این که امکان اجرای یکپارچه و بدون درز این سنگ وجود ندارد. پس اگر خیلی حساس هستید و دوست دارید سنگ ها به صورت یکپارچه اجرا شوند احتمالا کوارتز انتخاب مناسبی برای شما به شمار نمی آید. مورد بعدی از معایب این سنگ این است که کوارتز در برابر نور خورشید و اشعه فرابنفش آن مقاومت خوبی ندارد. لذا نمی توان از آن برای پیاده سازی طرح هایی که در محیط بیرون هستند استفاده کرد. حتی اگر آشپزخانه تان نورگیر زیادی دارد و در ساعاتی از روز نور خورشید تمام و کمال داخل آن می افتد بهتر است فکر استفاده از این سنگ کوارتز مصنوعی را از سرتان بیرون کنید. در نهایت در بخش قبلی گفتیم که کوارتزها می توانند تا دمای صد و پنجاه درجه سانتیگراد را تحمل کنند. اما اگر شما خیلی آشپزی می کنید و بیشتر با فر و دماهای بیش از صد و پنجاه درجه سروکار دارید بهتر است حواستان به استفاده از این سنگ باشد و حتما ظرف تان را که از فر بیرون می آورید روی زیر دیگی قرار دهید تا سنگ کانتر یا روکابینتی تان به علت درجه حرارت بالا آسیب نبیند.

 

کاربردهای سنگ کوارتز مصنوعی چیست؟

حال که با مزیت ها و معایب سنگ کوارتز مصنوعی آشنا شدید و در مورد خصوصیات این سنگ مصنوعی اطلاعاتی به دست آوردید نوبت به آن میرسد که ببینیم از کوارتز در کجا استفاده شده و کاربردهای این سنگ چه هستند؟ بیشترین کاربرد کوارتز را می توان در صنعت ساختمان سازی عنوان کرد، جایی که صفحه های سنگ کوارتز مصنوعی به دلیل صاف و صیقلی بودنشان، تنوع بالا در طرح و رنگی که دارند، مقاومت بالایشان و … به عنوان یک گزینه محبوب و پرطرفدار به شمار می آید. در ادامه شما را با کاربردهای کوارتز بیشتر آشنا می کنیم:

  1. استفاده به عنوان صفحه روی کابینتی در آشپزخانه ها و برای کانتر
  2. استفاده به عنوان صفحه سنگی روی جزیره آشپزخانه
  3. استفاده به عنوان دیوارپوش و سنگی که برای بین کابینت ها مورد استفاده قرار می گیرد
  4. استفاده در سرویس های بهداشتی و حمام به عنوان متریال روشویی، بدنه روشویی و سایر سطوح سرویس بهداشتی و حمام
  5. استفاده به عنوان رویه میزها در کافی شاپ ها و رستوران ها
  6. مورد استفاده در فضای آزمایشگاه ها و بیمارستان ها و … به علت بهداشتی و آنتی باکتریال بودن

مارمونایت تفاوت مارمونایت با کورین و کوارتز

 

چطور از سنگ کوارتز مصنوعی نگهداری کنیم؟

و در آخرین بخش از این مطلب قصد داریم به چگونگی نگهداری از این سنگ بپردازیم و ببینیم که باید برای این کار چه مواردی رعایت شوند. همانطور که در بخش مزیت های سنگ کوارتز مصنوعی گفتیم، این سنگ ها دردسر خاصی ندارند و نگهداری از آنها راحت است. همچنین تمیز کردن آنها هم ساده بوده و از این نظر هیچ مشکلی وجود ندارد. اگر بتوانید این سنگ ها را به صورت روزانه اما خیلی سطحی تمیز کنید بهترین کار ممکن را انجام داده اید. با این کار نه آلودگی ها، کثیفی ها، لکه ها، چربی ها و … روی سطح سنگ تجمع می کنند و نه تبدیل به آلودگی های کهنه و قدیمی می شوند که پاک کردن آنها شما را با دردسر مواجه کند. استفاده از تنها یک دستمال نرم و آبگیر که آن را کمی مرطوب کرده باشید برای تمیز کردن سنگ کوارتز مصنوعی کفایت می کند. توصیه می کنیم از پاک کننده ها، تمیزکننده ها و … استفاده نکنید و به همان آب و دستمال بسنده کنید. البته اگر لکه هایی مقاوم داشتید که با آن روش تمیز نشدند می توانید خیلی راحت از کمی آب و صابون استفاده کنید و سطوح مورد نظر را از آلودگی ها پاکسازی کنید.

گاها پیش می آید که مواد چسبنده ای مانند آدامس یا رنگ و … روی سطح کوارتز شما قرار گرفته و به آن می چسبد. برای رفع این مشکل می توانید از نوک تیز یک چاقو استفاده کنید و خیلی آرام و با دقت این ماده چسبیده شده را از روی سطح کوارتز پاک کنید. اگر آثاری از این ماده چسبنده باقی مانده بود می توانید از یک دستمال تمیز و نمدار که نرم هم باشد استفاده کنید. استفاده از شوینده های قوی که اسیدی هستند به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

 

جمع بندی

سنگ ها یکی از مهمترین مصالح هستند که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به این که سنگ های طبیعی گران قیمت بوده و تنوع زیادی در طرح و رنگ ندارند، در حال حاضر بیشتر استفاده از سنگ های مصنوعی رایج است. سنگ کوارتز مصنوعی یکی از پرکاربردترین این سنگ ها به شمار می آید که مهمترین ویژگی آن مقاومت بالایی است که دارد. این سنگ همچنین آنتی باکتریال و بهداشتی بوده و برای همین به منظور استفاده در مکان های پزشکی مانند بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و … کاملا مناسب است. در این مطلب در مورد سنگ کوارتز مصنوعی مفصلا صحبت کرده ایم که امیدواریم برای شما مفید واقع شده باشد.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *