انواع سنگ مصنوعی برای ساختمان

سنگ یکی از محبوب ترین و در عین حال قدیمی ترین متریال های ساختمان سازی است که همیشه و در همه دوران ها مورد توجه افراد بوده است. با این تفاوت که در گذشته شاهد یک و یا در نهایت چند نوع محدود از سنگ ها بوده ایم اما در حال حاضر تنوع بیشماری از سنگ ها اعم از طبیعی و مصنوعی را در اختیار داریم که می توانیم از آنها در جاهای مختلف ساختمان بهره ببریم. انواع سنگ مصنوعی را می توان جایگزین مناسبی برای سنگ های طبیعی که به نسبت گران قیمت هستند به شمار آورد. این نوع از سنگ ها با ویژگی هایی که در ساختار خود دارند می توانند بسیار مفید واقع شده و با استقامت و مقاومت خوب و در عین حال قیمت مقرون به صرفه شان به نخستین گزینه ها برای استفاده در ساختمان ها تبدیل شوند. در این مطلب قصد داریم در مورد انواع سنگ مصنوعی صحبت کنیم و در رابطه با ویژگی ها آنها و همچنین تفاوت هایی که با سنگ های طبیعی دارند هم اطلاعاتی ارائه دهیم. در نهایت هم قصد داریم به کاربرد سنگ های مصنوعی بپردازیم  و ببینیم که به طور کلی از این سنگ ها در کجا استفاده می شود. اگر شما هم دوست دارید در مورد انواع سنگ مصنوعی بیشتر بدانید تا انتها با ما همراه باشید.

در مورد انواع سنگ مصنوعی چه می دانید؟

به سنگ هایی که در طبیعت یافت می شوند سنگ مصنوعی گفته می شود. همانطور که ممکن است از دوران دبستان و علوم ان به یاد داشته باشید سنگ های موجود در طبیعت به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: سنگ های رسوبی، سنگ های آذرین و سنگ های دگرگون شده. هر یک از این سنگ ها ویژگی های خاص خود را داشته و از همه آنها بسته به مشخصه هایی که دارند در ساختمان سازی و بخش های مختلف آن بهره گرفته می شود.برای مثال سنگ آهک و ماسه سنگ از جمله سنگ های رسوبی هستند که در ساختمان سازی از آنها استفاده می شود. سنگ گرانیت یکی از انواع سنگ های آذرین است که از آن هم در ساختمان سازی بهره زیادی گرفته می شود. و از جمله معروف ترین سنگ های دگرگون شده می توانیم به سنگ مرمر اشاره کنیم که قطعا همه با کاربرد آن در ساختمان سازی آشنایی دارند. علاوه بر سنگ های طبیعی دسته ای دیگر از سنگ ها هستند که سنگ مصنوعی نامیده می شوند. این نوع از سنگ ها معمولا از ترکیب انواع مختلف ماده های افزودنی به سنگ های طبیعی ایجاد می شوند و آنها را به نام سنگ مصنوعی می شناسیم. از جمله این مواد افزودنی می توانیم به سیمان و همچنین مواد پلیمری اشاره کرد. برای هر یک از انواع سنگ های مصنوعی این مواد افزودنی منحصر به خودش بوده و همین سبب به وجود آمدن رنج گسترده ای از انواع سنگ مصنوعی خواهد شد. از جمله ویژگی های اصلی این نوع از سنگ ها می توان به کمتر بودن وزن انها، بالا رفتن و سریع تر شدن سرعت نصب و همچنین امکان استفاده از آنها در شرایط جوی مختلف اشاره کرد.

تفاوت انواع سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی

در همین ابتدا بگوییم که از نظر شکل ظاهری سنگ های مصنوعی کاملا شبیه به انواع سنگ های طبیعی هستند و در نگاه اول نمی توان خیلی سریع متوجه این شد که سنگ به کار رفته از انواع سنگ مصنوعی است یا طبیعی؟ چرا که سنگ های مصنوعی در قالب هایی ساخته می شوند که همان قالب سنگ های طبیعی است. علاوه بر این متریال اولیه ای که برای تولید انواع سنگ مصنوعی مورد استفلده قرار می گیرد هم همان سنگ ها طبیعی و مواد مشتق شده از انها هستند. همین امر کار تشخیص را با مشکل مواجه می کند و ما به عنوان فردی معمولی متوجه این تفاوت ها نمی شویم. در ادامه تعدادی از مهمترین تفاوت های سنگ های طبیعی و مصنوعی با هم را می بینیم:

تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی در قیمت 

یکی از بزرگترین تفاوت هایی که میان سنگ های طبیعی با سنگ های مصنوعی وجود دارد قیمت آنها است. همانطور که مشخص است قیمت سنگ های طبیعی بالاتر از سنگ های مصنوعی است و سنگ های مصنوعی را می توان یک جایگزین باکیفیت اما اقتصادی سنگ های گران قیمت طبیعی به شمار آورد.

تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی در شکل ظاهری و ساختار

تفاوت بعدی از نظر شکل ظاهری و ساختار این سنگ هاست. به طور کلی سنگ های مصنوعی از نظر رنگ بندی که دارند و همچنین به لحاظ ساب خیلی یکدست و خوب هستند و مشکلی در مورد آنها وجود ندارد. اما در مقابل سنگ های طبیعی چیزی هستند که شاید صفت اصیل برازنده آنها باشد. یعنی ممکن است از نظر شکل ظاهری به لحاظ طبیعی بودنشان عالی نباشند اما اصالت دارند و طی گذر زمان دچار تغییر شکل نخواهند شد. در این زمینه می توان اینطور گفت که سنگ های مصنوعی به هیچ عنوان قابل مقایسه با سنگ های طبیعی نیستند. سنگ های طبیعی که شاید هزاران سال در دل طبیعت بوده اند و تحت سخت ترین فشارها قرار گرفته اند و رنگ و جلای خاصی گرفته اند به هیچ عنوان قابل قیاس با سنگ های مصنوعی و رنگ و ساختارشان نیستند و از این نظر واقعا قابل جایگزینی نیستند. هرچند خیلی وقت ها سنگ های مصنوعی به راحتی نیاز سازنده را تامین می کنند و نیازی نیست برای سنگ های طبیعی هزینه زیادی متحمل شویم.

تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی در نحوه نصب آن

تفاوت بعدی انواع سنگ مصنوعی با سنگ های طبیعی در پروسه نصب آنها است. به این شکل که سنگ های طبیعی برای نصب می بایست حتما اسکوپ شده و سپس مورد استفاده قرار بگیرند، که این کار علاوه بر این که به زمان بیشتری نیاز دارد سبب بالا رفتن هزینه ها هم میشود. این در حالی است که انواع سنگ مصنوعی هنگام نصب نیازی به اسکوپ شدن ندارند و خیلی سریع و بدون نیاز به مدت زمان طولانی می توان آنها را به راحتی نصب کرد علاوه بر این هزینه اسکوپ کردن هم از فهرست هزینه ها حذف شده و کار اقتصادی تر خواهد بود.

تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی در تخلخل

یکی از ویژگی های سنگ های مصنوعی این است که آنها سطح یکدست و صافی دارند که هیچ گونه تخلخلی روی ن مشاهده نمی شود. همین موضوع سبب میشود که آب به داخل سنگ های مصنوعی نفوذ نکند. لذا انها گزینه مناسبی برای استفاده در کف و یا نمای ساختمان ها به شمار می آیند. این در حالی است که سنگ های طبیعی به دلیل ماهیتی که دارند معمولا دارای خلل و فرج هستند و همین موضوع سبب می شود آنها جذب آب به داخل خود داشته باشند.

استحکام، دوام و وزن سنگ مصنوعی و سنگ طبیعی

تفاوت بعدی این دو نوع از سنگ ها در مقاومت و دوام و همچنین استحکام آنها است. انواع سنگ مصنوعی کاملا مقاوم و مستحکم هستند و می توانند تحت هر شرایط جوی دوام آورده و دچار مشکل نشوند. علاوه بر این در کنار این دوام و استحکام خوب آنها از نظر وزنی سبک هم هستند. این موضوع سبب شده است سنگ های مصنوعی یک گزینه خوب برای منطقه های زلزله خیز به شمار بیایند. چون در عین حالی که مقاوم هستند وزن کمی داشته و خرابی های زیادی به بار نمی آورند و سبب کاهش در خسارت ها می شوند. این در حالی است که سنگ های طبیعی بسیار سنگین هستند و همچنین با توجه به این وزن بالا امکان این که در طول زمان از محل خود جدا شده و کنده شوند وجود دارد.

کاربرد سنگ های مصنوعی

حال که با تفاوت های انواع سنگ مصنوعی با سنگ طبیعی اشنا شدید خوب است کمی هم در مورد کاربرد سنگ های مصنوعی اطلاعات به دست آوریم. از جمله کاربردهای انواع سنگ مصنوعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •   استفاده از سنگ های مصنوعی در قسمت های مختلف ساختمان ها من جمله نمای ساختمان
  •   استفاده در دیوارپوش ها
  •   استفاده در بخش زیرین سینک های روشویی
  •   استفاده به عنوان کفپوش
  •   استفاده در باغ و ویلاها
  •   استفاده به عنوان دیوارهای شومینه
  •   کاربرد به عنوان نمای پنجره
  •   استفاده در سقف ها
  •   استفاده به عنوان قرنیز

مارمونایت تفاوت مارمونایت با کورین و کوارتز

آشنایی با انواع سنگ های مصنوعی

در این بخش قصد داریم تا شما را با انواع سنگ مصنوعی آشنا کنیم و سپس در بخش های بعدی به شرح مختصری در مورد هر یک از این سنگ های مصنوعی، ویژگی ها و همچنین کاربردهای آنها بپردازیم. انواع سنگ مصنوعی که در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند به شرح زیر هستند:

  1. سنگ مصنوعی سمنت پلاست
  2. سنگ مصنوعی مرمریت که به نام مرمر و گرانیت شناخته میشود
  3. سنگ مصنوعی کورین
  4. سنگ مصنوعی اونیکس
  5. سنگ مصنوعی کوارتز
  6. کفپوش های صنعتی از جنس پلیمر که به شکل یکپارچه هستند
  7. سنگ های مصنوعی وکیوم لمینت

در ادامه با ما همراه باشید تا با هر یک از این انواع سنگ مصنوعی بیشتر آشنا شوید.

آشنایی با سنگ مصنوعی سمنت پلاست

نخستین مورد از سنگ های مصنوعی که به معرفی آن می پردازیم سنگ سمنت پلاست است. ترکیبات این سنگ ها شامل موارد زیر هستند:

  • انواع مختلف مواد معدنی
  • موادی از نوع پلیمر که در نقش مقاوم ساز به کار می روند
  • رنگدانه هایی که از نوع معدنی هستند
  • مواد مختلف صنعتی
  • مواد نانو که به منظور تثبیت کنندگی مورد استفاده قرار می گیرند
  • دانه هایی که طبیعی و سبک هستند

کاربردهای سنگ مصنوعی سمنت پلاست

حال که با مشخصات این سنگ آشنا شدید نوبت به کاربردهای آن می رسد که به شرح زیر بیان می شوند:

  • ساخت کفپوش ها و همچنین موزاییک های رنگی و آنتیک
  • برای طراحی نماهای ساده و یا دکوراتیو
  • طراحی نماهای مشبک
  • طراحی نماهای سنتی از جمله نمای اسلیمی و یا نماهای کنده کاری شده
  • طراحی و ساخت ستون و نرده های سنگی
  • برای ساخت انواع مختلف مبلمان شهری مانند میز و نیمکت های از جنس سنگ
  • ساخت جدول های کنار خیابان ها
  • ساخت سنگ های بادبر و گیوتینی
  • طراحی نماهای آنتیک
  • برای ساخت جی اف آر سی های تزریقی
  • برای ساخت گلدان های سنگی
  • برای ساخت سنگ پله و راه پله ها و همچنین سنگ هایی که زیر پله مورد استفاده قرار می گیرند

این مورد از انواع سنگ مصنوعی بسیار پرکاربرد بوده و همانطور که می بینید در موارد متعددی مورد استفاده قرار می گیرد.

سنگ مصنوعی سمنت پلاس

معرفی سنگ مصنوعی مرمریت

در ادامه معرفی انواع سنگ مصنوعی نوبت به سنگ مرمریت می رسد که آن ار ترکیبی از دو سنگ محبوب و پرکاربرد گرانیت و مرمر می دانند. ز جمله موادی که در ساخت این نوع از سنگ ها مصنوعی استفاده می شود می توانیم موارد زیر را بیان کنیم:

  • مواد مختلف معدنی
  • مواد رزینی از نوع نانو
  • مواد رزینی از نوع پلیمر

در ساخت سنگ مرمریت مصنوعی از مواد پر کننده به وفور استفاده می شود. همین موضوع باعث میشود که این سنگ ها نتوانند نور را از خود عبور دهند.

مزیت های سنگ مصنوعی مرمریت

استفاده از سنگ مصنوعی مرمریت دارای مزیت هایی است که به شرح زیر هستند:

  1. بسیار مقاوم و مستحکم است
  2. به خوبی می تواند در مقابل خوردگی ها و ساییدگی ها دوام بیاورد
  3. میزان آبی که جذب این سنگ می شود به شدت کم است
  4. پروسه نصب آن به راحتی انجام میشود
  5. در برابر شرایط جوی مختلف به خوبی مقاوم بوده و دوام مناسبی دارد. همچنین فرآیند نگهداری از آن کاملا ساده و راحت است و نگهداری خاصی را نیاز ندارد
  6. اگر به دنبال مقرون به صرفه کردن هزینه ها و کاهش آنها هستید مرمریت گزینه بهتر و مناسب تری از سنگ مرمر طبیعی است.

سنگ مصنوعی مرمر   

 آشنایی با سنگ مصنوعی کورین

یکی از انواع سنگ مصنوعی که احتمالا نام آن را به دفعات شنیده اید خصوصا اگر به تازگی مشغول بازسازی خانه و آشپزخانه تان باشید سنگ کورین است. این سنگ با توجه به موادی که در ساخت ان استفاده می شود و تکنولوژی که برای طراحی و ساخت آن مورد نیاز است قابل تولید در داخل نبوده و لذا کورین یک سنگ مصنوعی وارداتی محسوب میشود. البته سنگ های کورین داخلی هم داریم که از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به نمونه های وارداتی هستند اما به هیچ عنوان مانند کورین های وارداتی شکل پذیری گرمایی مناسبی ندارند. مواد و متریال به کار رفته در تولید سنگ های کورین به شرح زیر هستند:

  • تری هیدرات آلومینیوم
  • رنگدانه های معدنی مختلف
  • بوکسیت
  • رزین های دارای پلی متیل متاکریلات
  • و…

کورین(R)-66124

کاربردها و ویژگی های سنگ های کورین

مشخصه های اصلی این نوع از انواع سنگ مصنوعی را می توان به شرح زیر بیان کرد:

  1. قابلیت شکل پذیری بالا
  2. امکان منتقل کردن نور
  3. مقاوم در برابر سیدها علی الخصوص سید قوی سولفوریک اسید

از جمله معروف ترین کاربردهایی که برای این سنگ مطرح می شود می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استفاده به عنوان سطح رویی کابینت ها  مانند کانتر (همان پیشخوان)
  • استفاده به عنوان سطح رویی اپن آشپزخانه
  • استفاده در طراحی و ساخت سینک های ظرفشویی
  • ساخت روشویی ها و وان های سنگی و کلیه محصولاتی که در حمام و توالت مورد نیاز هستند
  • استفاده در طراحی و ساخت کلیه محصولات سنگی که برای اشپزخانه مورد نیاز است
محتوای پیشنهادی  بهترین برند سنگ کورین

 معرفی سنگ مصنوعی اونیکس

در این بخش از معرفی و آشنایی با انواع سنگ مصنوعی نوبت به سنگ اونیکس می رسد. مهمترین ویژگی که برای این سنگ مطرح می شود امکان عبور دادن نور است. برای ساخت سنگ های اونیکس از همان فناوری استفاده می شود که در ساخت سنگ های کورین و مرمر مصنوعی از آن بهره گرفته میشود. ویژگی بعدی که برای اونیکس مطرح می شود قابلیت خم شدگی مناسب آن است که کمک می کند نصب این نوع سنگ ها خیلی راحت و بی دردسر باشد. علاوه بر این اونیکس ها از نظر رنگ به شدت متنوع هستند و این موضوع را می توان یک نقطه قوت مهم این سنگ های مصنوعی عنوان کرد. به کمک سنگ های مصنوعی اونیکس امکان پیاده سازی انواع طرح ها وجود دارد و این موضوع سبب انعطاف پذیر شدن طراحی خواهد شد. چسبندگی این نوع سنگ از انواع سنگ مصنوعی بسیار عالی بوده و انواع سنگ های اونیکس دارای مقاومت بسیار خوبی در برابر چه کشش و چه فشار دارند. به همه اینها اضافه کنید که اونیکس ها به خوبی در برابر شرایط جوی مختلف از باد و باران و برف گرفته تا نور خورشید و گرما و حرارت بیش از حد موجود در هوا و … مقاوم و مستحکم هستند و حتی در برابر فاکتورهای جوی مانند پرتوهای فرابنفش و … هم از خود استحکام خوبی نشان می دهند. مانند تمانی انواع سنگ مصنوعی اونیکس ها از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفه عمل میکنند و این خود یک مزیت و نقطه قوت مهم برای این سنگ ها به شمار می آید.

کاربردهای سنگ مصنوعی اونیکس

در این بخش از آشنایی با انواع سنگ مصنوعی نوبت به کاربردهای سنگ اونیکس می رسد که در بخش قبلی مفصل در مورد ویژگی ها و مشخصات آن صحبت کردیم. در ادامه با تعدادی از مهم ترین کاربردهای سنگ اونیکس آشنا می شویم که به شرح زیر هستند:

  • با توجه به قابلیت عبور نور، از این سنگ معمولا به عنوان سنگ های تزیین رودخانه ای استفاده می شود
  • دقیقا به دلیل همین قابلیت از اونیکس برای پیاده سازی نورپردازی دیوارها و حتی پارتیشن بندی های مختلف بهره گرفته میشود
  • طراحی و ساخت انواع مختلف دیوارپوش های خاص و منحصر بفرد و کفپوش های طراحی شده و شیک
  • برای طراحی و ساخت پنل هایی که طرح مانند سنگ دارند
  • استفاده به عنوان سنگ هایی که زیر روشویی ها قرار می گیرند
  • طراحی پارتیشن های آنتیک که در آنها نورپردازی هم نیاز است

کاربرد اونیکس در آشپزخانه

آشنایی با سنگ مصنوعی کوارتز

در ادامه آشنایی با انواع سنگ مصنوعی نوبت به یکی دیگر از این سنگ ها یعنی کوارتز می رسد. مواد و متریالی که برای تولید این مورد استفاده قرار می گیرد به شرح زیر هستند:

  • سنگ دانه های کوارتز
  • سنگدانه های معدنی
  • رنگدانه های معدنی
  • مواد مخصوص از جنس پلیمر
  • سنگ سیلیس

همه این مواد با هم ترکیب شده و با قرار گرفتن در معرض فشارهای بسیار شدید، لرزش های با درجه بالا، وکیوم کردن و در نهایت پروسه پولیش سنگ کوارتز به دست می آید. همانطورکه در بالا گفتیم کوارتزها از سنگ سیلیس به دست می آیند. در واقع بخش اعظم کوارتز را سنگ سیلیس که یک سنگ طبیعی است تشکیل میدهد که درجه سختی آن به شدت بالا است. با توجه به مواد بکار رفته در تولید کوارتز و فرآیندی که برای ساخت آن طی می شود ویژگی هایی که در زیر می بینید برای این سنگ مطرح می شوند:

  1. جذب آب آن به شدت پایین است
  2. خش نمی افتد
  3. ساییده نمی شود
  4. در برابر ضربه کاملا مقاوم است
  5. در برابر خوردگی که با در معرض اسیدها و قلیاها قرار گرفتن ایجاد می شود کاملا مقاوم است
  6. با توجه به این که کوارتز هیچ گونه درز و شکافی حتی در سطح میکروسکوپی ندارند هیلی راحت گاک می شود. همین موضوع سبب می شود امکان تجمع باکتری ها روی این سنگ صفر باشد. همین ویژگی سبب شده است کوارتز را به نام سنگ آنتی باکتریال هم بشناسند.

با توجه به این که کوارتز هیچ گونه درز و شکافی حتی در سطح میکروسکوپی ندارند هیلی راحت گاک می شود. همین موضوع سبب می شود امکان تجمع باکتری ها روی این سنگ صفر باشد. همین ویژگی سبب شده است کوارتز را به نام سنگ آنتی باکتریال هم بشناسند.

سنگ کوارتز اولیه

 

کاربردهای سنگ مصنوعی کوارتز

در ادامه معرفی انواع سنگ مصنوعی و در این بخش از صحبت در مورد یکی از انها به نام سنگ کوارتز نوبت به کاربردهایی که این سنگ دارد می رسد. در ادامه بیشتر با کاربردهای این نوع از انواع سنگ مصنوعی آشنا می شوید که به شرح زیر هستند:

  • استفاده از کوارتز برای طراحی و ساخت سینک های ظرفشویی که مات بوده و به صورت پولیش نزده عرضه می شوند
  • برای ساخت سنگ های روکابینتی از کوارتز استفاده می شود
  • در تولید سنگ های مزار هم از این سنگ استفاده می شود
  • طراحی و ساخت کابینت
  • طراحی و ساخت سنگ های کانتر و اپن و … که نیاز به مقاومت بسیار بالایی داشته باشند
  • تولید کفپوش ها در مکان های عمومی نظیر ادارات، فرودگاه ها و …
  • استفاده به عنوان کفپوش های آسانسور و پله
  • استفاده در دیوارهای حمام و به طور کلی سرویس های بهداشتی
  • استفاده به عنوان روشویی
  • استفاده به عنوان میزهای مورد استفاده در آزمایشگاه ها

خوب است بدانید انواع سنگ مصنوعی کوارتز دارای درجه بندی های کیفی بوده و حتی موارد مشابه هم دارند که قیمت آنها اقتصادی تر و پایین تر هستند. اما موضوعی که در این میان وجود دارد این است که این جایگزین های اقتصادی از قابلیت هایی نظیر ضد آب بودن و یا آنتی باکتریال بودن بی بهره اند و نمی توان از آنها در جاهایی که نیاز به چنین قابلیت هایی است استفاده کرد. برای مثال برای روشویی ها، سینک، سرویس های بهداشتی، کابینت، اپن و کانتر و … نباید از این جایگزین ها استفاده کرد چون فاقد خواص آنتی باکتریال و ضد آبی این نوع از انواع سنگ مصنوعی هستند. اما می توان به عنوان کفپوش و حتی در نمای ساختمان ها از آنها استفاده کرد.

سنگ کواترز در آشپزخانه

معرفی کفپوش های صنعتی از جنس پلیمر که به شکل یکپارچه هستند

در این بخش از معرفی انواع سنگ مصنوعی نوبت به سنگ های کفپوش صنعتی پلیمری می رسد که به شکلی یکپارچه عرضه می شوند. ویژگی بارز این کفپوش ها فاقد درز بودن آنها است. به گونه ای که هیچ شکافی روی آنها دیده نشده و کاملا یکپارچه هستند. اگر به دنبال کفپوش هایی برای محوطه خارجی ساختمان هستید سنگ های یکپارچه سمنت پلاست نانو یک گزینه ایده ال به شمار می آید. در صورتی که به دنبال کفپوش های یکپارچه برای استفاده در داخل ساختمان ها می گردید انواع سنگ مصنوعی کورین کوارتز یک انتخاب بی نظیر به حساب می آید. این انواع سنگ مصنوعی که به صورت کفپوش های یکپارچه عرضه می شوند در رنگ بندی های متنوعی عرضه شده و شما می توانید هم به صورت نک رنگ و هم به شکل ترکیبی از رنگ های مختلف آنها را در اختیار داشته باشید. طرح هایی که بر روی این کفپوش های یکپارچه و پلیمری وجود دارند عموما شبیه به سنگ های گرانیتی و سنگ های مرمر هستند. علاوه بر این می توان این نوع کفپوش ها را هم پولیش زده و هم همراه با قابلیت ساب عرضه کرد. نکته ای که در مورد این کفپوش ها باید به آن توجه کنید این است که آنها با کفپوش های اپوکسی که به شکل یکپارچه عرضه می شوند کاملا متفاوت هستند.

ویژگی های کفپوش های یکپارچه پلیمری

در این بخش از معرفی انواع سنگ مصنوعی نوبت به بررسی ویژگی ها و همچنین کاربردهایی می رسد که برای این نوع از انواع سنگ مصنوعی مطرح می شوند. از جمله ویژگی های کفپوش های صنعتی پلیمری یکپارچه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در برابر اسیدها و خوردگی به خوبی مقاوم هستند و یکی از بارزترین ویژگی های آنها ضد اسید بودنشان است
  2. جذب آب آنها تقریبا نزدیک به صفر است و هیچ گونه رطوبتی را به داخل خود جذب نمیکنند
  3. آنتی باکتریال هستند
  4. نفوذپذیری آنها به شدت پایین بوده و موادی نظیر خاک، چرک و … در بافت آنها به هیچ عنوان نفوذ نمی کند. علاوه بر این تغییر رنگ هم برای این کفپوش ها رخ نمی دهد. همین دو ویژگی سبب شده اند این کفپوش ها از انواع سنگ مصنوعی برای استفاده در مراکز بهداشتی نظیر اتاق عمل ها، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و … و همچنین ماکن هایی از جمله کارخانه ها، مرکزهای صنعتی و … به خوبی مناسب باشند.

کف پوش پلیمیری

آشنایی با سنگ های مصنوعی وکیوم لمینت

و در آخرین بخش از معرفی انواع سنگ مصنوعی نوبت به سنگ های مصنوعی وکیوم لمینت می رسد. این سنگ ها را می توان یکی از جدیدترین سنگ های مصنوعی عنوان کرد که با آخرین تکنولوژی های روز المان طراحی و ساخته میشود. انواع سنگ مصنوعی وکیوم لمینت دارای سه بخش اصلی هستند که به شرح زیر است:

  1. لایه نخست یا لایه بیس این سنگ ها از بتن فرآوری شده درست شده است. موادی که در این بیس مورد استفاده قرار گرفته اند شامل رزین، نانو سیمان، الیاف، فوم های صنعتی
  2. دومین لایه شامل صفحه ای با متریال نانو ژله ای است. این لایه وظیفه ایجاد طرح های مختلف برای وکیوم لمینت را برعهده دارد. به این شکل که طرح را به کمک صفحاتی که مخصوص تزریق رنگ های نانو یا میکروسکوپی هستند روی این لایه که حالت ژله ای دارد وارد کرده و آن را شکل دهی می کنند.
  3. و در نهایت لایه آخر لمینتی است که به شکل شفاف و براق روی لایه های قبلی قرار می گیرد. ابعاد آن نیز اسلب است.

در انتهای کار هم کل این سه لایه به وسیله تکنولوژی که در مورد آن صحبت کردیم وکیوم شده و بسته بندی می شوند و در نهایت آنها آماده نصب هستند.

ابعاد سنگ های وکیوم لمینت

جالب است بدانید ابعادی که برای این نوع از انواع سنگ مصنوعی می توانید داشته باشید کاملا سفارشی و مطابق خواسته شما هستند. کوچکترین سایز وکیوم لمینت ها از ۴۰*۴۰ سانتی متر مربع آغاز شده و تا سایز حداکثر ۱٫۵*۳ متر مربع امکان سفارش گیری آنها وجود دارد. ضخامتی که برای این وکیوم لمینت ها مطرح می شود در حالت ساده ۲ سانتی متر و در حالتی که به شکل نورگذر باشند (بک لایت) ۱٫۲ سانتی متر هستند.

این نوع از انواع سنگ مصنوعی را می توانید با طرح های معرق نیز سفارش دهید. به این شکل آنها را در ۴ قطعه جداگانه طراحی میکنند و در اختیار شما قرار می دهند. ابعاد هر یک از این قطعه ها نهایتا می تواند ۱۰ متر مربع باشد.

به طور کلی همه مدل های سنگ های وکیوم لمینت را می توانید با قابلیت نورگذر در اختیار داشته باشید. تنها کاری که نیاز است تا انجام دهید این است که طرح مورد نظر و همچنین ابعادی که به صورت نورگذر نیاز دارید را مشخص کنید. سپس می توانید سنگ مورد نظر خود را دقیقا در همین ابعاد اما به صورت نورگذر در اختیار داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *