سنگ پلیمری چیست؟

سنگ ها در دو دسته کلی سنگ های طبیعی و سنگ های مصنوعی به تولید می رسند که سنگ پلیمری از جمله سنگ های مصنوعی است. این سنگ با نام های دیگری از جمله سنگ مهندسی، سیمان پلیمری و نیز سمنت پلاست هم شناخته میشود. مواد اولیه و متریال اصلی سازنده این سنگ ها را می توان میکسی از ترکیبات پلیمری به همراه مواد نانو عنوان کرد. یکی از مهمترین ویزگی هایی که برای سنگ پلیمری مطرح میشود مقاومت بسیار بالای این سنگ است که آن هم ناشی از فرایندی است که طی آن این سنگ به تولید میرسد. در این مطلب قصد داریم شما را با سنگ پلیمری آشنا کنیم، سپس در مورد مزیت ها و معایب این سنگ صحبت کرده و در نهایت به بررسی کاربردها و موارد استفاده از آن هم بپردازیم. اگر شما هم دوست دارید در مورد این نوع از سنگ های مصنوعی اطلاعات کاملی به دست آورید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

آشنایی با سنگ پلیمری

این روزها سنگ های مصنوعی به دلیل ویژگی هایی که دارند و همچنین قیمت اقتصادی و مقرون به صرفه شان در مقایسه با سنگ های طبیعی به شدت در ساختمان سازی مورد توجه قرار گرفته اند. این سنگ ها در انواع و اقسام مختلفی به تولید می رسند که یکی از آنها سنگ پلیمری است. اگر به سنگ های طبیعی مواد نانو اضافه کنیم و سپس آنها را تحت پروسه هایی نظیر پلیمریزاسیون قرار دهیم آنگاه در ساختار آنها تغییراتی ایجاد می شود. برای مثال بر اثر این فرآیند سیمان کریستاله می شود و یک شبکه بلوری جدید به وجود می آید. این شبکه بلوری دارای مشخصه هایی است که سیمان آنها را ندارد. برای مثال می توان به ویژگی های پیوستگی سطحی بسیار خوب، مقاومت و استحکام بالا، آب گریزی و نیز مقاوم بودن در برابر فشار اشاره کرد. سنگ پلیمری با داشتن این ویژگی هاکه برای سنگ طبیعی تشکیل دهنده آن یعنی سیمان وجود ندارد- می تواند استفاده ها و کاربردهای زیادی داشته باشد.

 

مواد تشکیل دهنده سنگ های مصنوعی پلیمری

به طور کلی بیس تشکیل دهنده سنگ پلیمری را می توان بتن عنوان کرد. سپس مواد دیگری به این ساختار اولیه افزوده شده و بر اثر قرار گرفتن در معرض فرآیندهای مختلف نظیر پلیمریزاسیون ویژگی هایی مانند چسبندگی بسیار خوب میان اجزا به وجود می آیند. همین موضوع سبب می شود مقاومت این نوع از سنگ ها به خوبی بالا باشند.

ماده دیگری که در تولید سنگ های پلیمری مورد استفاده قرار می گیرد رنگدانه ها معدنی هستند که عموما از اکسید آهن گرفته میشوند. وجود این مواد سبب می شوند سنگ مصنوعی از مقاومت بسیاری خوبی هم در برابر تابش اشعه های خورشید مانند پرتوهای فرابنفش و هم در برابر مواد شیمیایی مانند قلیاها برخوردار باشد. در واقع سنگ های پلیمری که از تراکم بسیار بالایی برخوردار هستند به گونه ای بتن خود متراکم محسوب میشوند. این تراکم که ویژگی جدید این سنگ است بر اثر همان پروسه های مهندسی شده مانند ویبره و پلیمریزاسیون به وجود می آید. از دیگر موادی که در ساخت سنگ مصنوعی پلیمری مورد استفاده قرار می گیرند می توان از سنگدانه ها، مواد روان کننده، رنگدانه های شیمیایی، سیمان، ماسه و آب نام برد. هر یک از این مواد سبب ایجاد یک خاصیت در سنگ مصنوعی شده و خاصیت های آن را تقویت کرده و بهبود می بخشند.

 

موارد استفاده از سنگ پلیمری

حال که با ویژگی های این نوع سنگ ها آشنا شدید نوبت به صحبت در مورد موارد استفاده از سنگ پلیمری میرسد. همانطور که گفتیم یکی از ویژگی هایی که بر اثر افزودن مواد مختلف به سنگ طبیعی و بتن به وجود می آید چسبندگی خوب میان مواد اولیه و نیز ایجاد پیوستگی است. همچنین ویژگی دیگر این سنگ ها را می توان دوام بالا و مقاومت بسیار زیاد آنها به شمار آورد. علاوه بر این سنگ های پلیمری در طرح ها و رنگ های مختلفی تولید می شوند که این موضوع می تواند سبب کاربردها و موارد استفاده مختلف و متنوعی شود. در ادامه تعدادی از مهمترین این کاربردها را با هم میبینیم:

۱٫ استفاده به عنوان سنگ های نمای بیرونی ساختمان

۲٫ استفاده برای سنگ های تزئینی و دیوارپوش ها

۳٫ کاربرد در طراحی دکوراسیون داخلی

۴٫ استفاده برای نمای فضاهای باز مانند حیاط

۵٫ استفاده به عنوان سنگ دیوارها

۶٫ استفاده به عنوان کفپوش

و بسیاری کاربردهای دیگر

 

سنگ پلیمری چیست؟

 

مقالات مرتبط : آشنایی با سنگ آنتیک مصنوعی

 

مزایای سنگ پلیمری

برای استفاده از این نوع از سنگ های مصنوعی خوب است که با مزایا و معایب سنگ پلیمری آشنایی داشته باشیم و هنگام استفاده به آنها دقت کنیم. به طور کلی سنگ های مصنوعی در مقایسه با سنگ های طبیعی دارای مزیت های بیشتری هستند. علت این موضوع هم نحوه تولید این سنگ ها است که در کارخانه ها و طی فرآیندهای خاص انجام می گیرد. در واقع عبارت مهندسی شده که به این سنگ ها اطلاق می شود ناشی از همین موضوع بوده و سبب بروز بسیاری از این مزیت ها برای سنگ پلیمری میشود. در ادامه مهمترین مزیت هایی که برای این سنگ ها مطرح می شوند را با هم میبینیم:

۱٫ وزن کم

۲٫ عایق خوب هم برای صدا و هم برای گرما

۳٫ سطح روشن و بدون تیرگی

۴٫ طول عمر بالا و چسبندگی زیاد

۵٫ بی نیاز از برشکاری

۶٫ تنوع و تعدد در طرح و رنگ

۷٫ امکان استفاده در جاهای مختلف

۸٫ صرفه اقتصادی

۹٫ مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی

در ادامه به شرح مزیت ها و نقاط قوت این سنگ های مصنوعی می پردازیم، با ما همراه باشید.

 1. وزن کم

نخستین ویژگی و مزیتی که برای سنگ پلیمری مطرح می شوند وزن سبک آنها است. همیشه سنگ ها به عنوان متریال ها و مصالح ساختمانی بسیار سنگین شناخته می شوند که این وزن بالا برخی محدودیت ها و مشکلات را در طراحی و اجرا به دنبال دارد. اما سنگ های پلیمری با وزن کمی که در مقام مقایسه با سایر سنگ های مصنوعی دارد می تواند این محدودیت ها و مشکلات را زیر پا گذاشته و به راحتی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، این وزن کم کمک می کند حمل و نقل و جابجایی سنگ ها هم ساده تر انجام گرفته و هم با سرعت بیشتری صورت پذیرد.

۲٫ عایق خوب هم برای صدا و هم برای گرما

مزیت بعدی که برای سنگ های پلیمری مورد بررسی قرار می گیرد عایق بودن این سنگ ها است. این ویژگی هم برای صدا و صوت و هم برای گرما و حرارت قابل بهره گیری است. علت وجود چنین مزیتی را می توان بهره گیری از مواد اولیه منحصر بفرد و متریال و ترکیبات مخصوصی عنوان کرد که هنگام تولید این سنگ ها مورد استفاده قرار می گیرند و سبب میشود این سنگ مقاومت بسیار بالایی داشته و جلوی انتقال صدا و گرما را به خوبی بگیرد. این ویژگی سنگ های پلیمری همچنین سبب می شود استفاده از این سنگ ها بتواند جلوی هدر رفتن انرژی را گرفته و سبب صرفه جویی در مصرف آن شود.

۳٫ سطح روشن و بدون تیرگی

از جمله مهمترین خواصی که برای این نوع از سنگ های مصنوعی یعنی سنگ پلیمری مطرح می شود می توان به تراکم مولکولی بالای آنها اشاره کرد. این ویژگی سبب می شود در بافت سنگ شاهد حفره ها و خلل و فرج چه به صورت پیوسته و چه به شکل ناپیوسته نباشیم. در نتیجه وقتی سطح سنگ صاف و بدون هرگونه تخلخلی باشد هیچ گونه آب و حتی گرد و غبار در داخل سنگ نفوذ نخواهد کرد. این موضوع سبب می شود تیرگی در سطح سنگ به وجود نیامده و کاملا روشن و بدون سیاه باشد. نکته دیگری که در این میان وجود دارد این است که بافت این نوع از سنگ های پلیمری به گونه ای است که کاملا در مقابل پرتوهای خورشید و خصوصا اشعه فرابنفش آن (UV) مقاوم هستند. به این اضافه کنید که سنگ های پلیمری استحکام خوبی هم در برابر بارش باران های اسیدی دارند و به همین دلیل گزینه خوبی برای استفاده به عنوان نمای ساختمان ها محسوب میشوند.

۴٫ طول عمر بالا و چسبندگی زیاد

یکی دیگر از مزیت هایی که برای سنگ پلیمری مطرح می شود طول عمر بالای آنها است. در طراحی و تولید این نوع از سنگ های مصنوعی از فناوری ها و فرمول ها و فرآیندهای منحصر بفردی بهره گرفته میشود و همین موضوع سبب میشود طول عمر و دوام این سنگ ها به شدت بالا باشند. علاوه بر این خوب است بدانید میزان چسبندگی سنگ های پلیمری هم بسیار بالا بوده و به خوبی و خیلی راحت به سطوح مورد نیاز ما چسبیده و به راحتی از آن جدا نمی شوند. این ویژگی سبب می شود پس از این که از این سنگ برای اجرا و پیاده سازی طرح مورد نظر استفاده شد سنگ دیگ از آن سطح جدا نشده و احتمال سقوط و ریزش برای آن به هیچ عنوان وجود نداشته باشد.

۵٫ بی نیاز از برشکاری

در ادامه معرفی مزیت های سنگ پلیمری نوبت به پنجمین مزیت این سنگ مصنوعی می رسد که عدم نیاز آن به هرگونه به برشکاری است. چرا که هنگام تولید این سنگ های مصنوعی قالب های مختلفی برای آنها وجود دارد که هر یک در ابعاد و سایزهای متعدد و متنوعی هستند. لذا این سنگ ها از نظر ابعادی کاملا متنوع بوده و دیگر نیازی نداریم که آنها را مطابق نیاز و خواسته مشتری برش داده و به ابعاد مورد نیاز دراوریم.

۶٫ تنوع و تعدد در طرح و رنگ

طراحی هایی که برای ساختمان ها وجود دارد بسیار متنوع هستند. لازمه پیاده ساز این تنوع هم در اختیار داشتن مصالح و متریال های متنوع و گوناگون است. یکی از مزیت هایی که برای سنگ پلیمری عنوان می شود این است که این سنگ ها از نظر شکل ظاهری، طرح هایی که روی سنگ وجود دارد و همچنین رنگ ان بسیار متنوع هستند. این تنوع به دلیل امکان تغییر در مواد اولیه سازنده سنگ است که می توان برا داشتن ترکیبات، طرح ها و رنگ هی مختلف انها را تغییر داده و در شکل های مختلف مورد استفاده قرار داد. لذا برای پیاده سازی نماهای مختلف که نیاز به رنگ ها و طرح های گوناگون است می توانید از طرح ها و رنگ های متنوع این نوع از سنگ های مصنوعی استفاده کنید.

۷٫ امکان استفاده در جاهای مختلف

از جمله دیگر مزیت هایی که برای سنگ پلیمری مطرح می شود می توانیم به کاربری متنوع ان اشاره کنیم. این یعنی این نوع از سنگ های مصنوعی در جاهای مختلف کاربرد داشته و می توان از آن استفاده کرد. فرقی نمی کند دیوارپوش باشد یا کفپوش، نمای داخلی یک ساختمان باشد یا نمای بیرون آن و … به هر حال شما میتوانید از این سنگ کاربردی در همه جا استفاده کنید و به محیط مورد نظر زیبایی ببخشید.

۸٫ صرفه اقتصادی

در ادامه بررسی مزیت های سنگ پلیمری نوبت به یکی از مهمترین مزیت ها و نقطه قوت های این نوع از سنگ هی مصنوعی می رسد که قیمت آن است. همانطور که احتمالا می دانید سنگ های طبیعی دارای قیمت های بسیار بالایی هستند. این موضوع سبب می شود هر کسی نتواند از آنها استفاده کند و افراد و پروژه هایی که با بودجه محدود هستند نتوانند از این نوع از سنگ ها برای طراحی ساختمان های خود استفاده کنند. در مقابل این سنگ های گران قیمت سنگ های مصنوعی وجود دارند که از نظر قیمت به صرفه تر و اقتصادی تر هستند. همچنین از نظر طرح و رنگ هم بسیار شبیه به سنگ های طبیعی هستند و این موضوع سبب میشود بتوان به راحتی از آنها استفاده کرد و متحمل هزینه های کمتری شد.

۹٫ مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی

اگر متریالی که برای نمای ساختمان ها علی الخصوص نمای بیرونی از آن استفاده میکنیم از مقاومت جوی برخوردار نباشد آنگاه نمای ساختمان مورد نظر خیلی زود دچار آسیب شده و زیبایی خود را از دست می دهد. برای مثال در فصول سرد سال آب به داخل بافت سنگ نفوذ کرده و با سرد شدن هوا و کاهش درجه حرارت این آب یخ میزند. می دانید که یخ زدن آب با افزایش حجم آن همراه است. همین موضوع سبب میشود سنگ شکسته و ظاهر و نمای نازیبایی پیدا کند. علاوه بر این انقباض و انبساط هایی که بر اثر گرما و سرما و تغییر درجه هوای منطقه رخ می دهد هم می تواند سبب شکسته شدن سنگ ها شود. اما سنگ پلیمری با توجه به اینکه با فرمولاسیون خاصی به تولید میرسد به خوبی در برابر نفوذ آب مقاوم است. همچنین این نوع از سنگ های مصنوعی در برابر تغییرات جوی کاملا مقاوم بوده و در گرما و یا سرما دچار مشکل نخواهد شد.

 

جمع بندی

سنگ ها را می توان مهمترین و کاربردی ترین مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی عنوان کرد. هم سنگ های طبیعی و هم سنگ های مصنوعی به راحتی در این صنعت قابل استفاده هستند. معمولا برای کاهش هزینه ها و همچنین افزایش دوام و طول عمر پروژه و بهره گیری از مزیت هی زیادی که برای سنگ های مصنوعی مطرح میشود از این سنگ ها بیشتر استفاده می شود. یکی از انواع سنگ های مصنوعی سنگ پلیمری است که در این مطلب مفصل آن را معرفی کرده و شما را با کاربردها و مزیت های آن آشنا کرده ایم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده و کمک کند بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *